Wie ben ik?

Frank Kuijper loopbaanadvies

Met een kleine 40  jaar ervaring in de bouw & infra heb ik vanaf 2006 gewerkt als loopbaanadviseur bij het Loopbaantraject Bouw & Infra vanuit een eigen adviescentrum in Bergen op Zoom en werk ik nu vanaf september 2016 voor mijzelf voor meerdere sectoren. Voor mijn gehele loopbaan zie mijn LinkedIn profiel.

Daarnaast ben ik ingeschreven in het beroepsregister van Noloc en DNV als loopbaanprofessional. Verder hanteer ik de gedragscode van Noloc (model 01-02-2022).

Vele (>1000) werknemers in de sector, van kleine bedrijven met enkele werknemers tot de grote aannemerij en andersoortige bedrijven, van de bouwvakhelper/opperman/schoonmaker tot de directie, zijn bij mij aan tafel geweest voor loopbaanvraagstukken vanuit verschillende achtergronden: ambitie, preventie en vanuit arbeidsongeschiktheid. In veel gevallen was scholing noodzaak om een stap te maken, maar ook vaak was de vraag anderszins en lag het accent meer op coaching en advisering. Bijvoorbeeld hoe haal je op een zo gezond en verstandig mogelijke wijze je pensioen, is het wel verstandig om in de sector te blijven werken, wat zijn de kansen en risico’s voor een stap naar eigen ondernemerschap, hoe ga ik om met stress, zijn er misschien opties om eerder te stoppen, etc. O.a. een loopbaanonderzoek en een beroepskeuzeonderzoek kan daarbij een waardevolle aanvulling zijn om te komen tot keuzes.

Er is continu samengewerkt met werkgevers- en werknemersorganisaties (Bouwend Nederland, AFNL, FNV, CNV en HZC), individuele werkgevers, arbeidsdeskundigen, arbo-/bedrijfsartsen en diensten, opleiders (binnen en buiten de sector), re-integratiebedrijven en het UWV Werkgevers Servicepunt.

Qua werkwijze probeer ik het maximale te halen uit mensen. Dat doe ik niet, dat doe je zelf. Het is een proces waarin je jezelf leert kennen en leert ontdekken. Je krijgt inzicht in wat bij je past en wat niet. Dat kan door met elkaar in gesprek te gaan, maar ook door jezelf te leren kennen met behulp van instrumenten. Dat kunnen testen zijn, of bijvoorbeeld het werken met kaarten, opdrachten, het afnemen van interviews voor beeldvorming, feed-back reflecties, etc. Elk gesprek is maatwerk. Je bepaalt je eigen tempo. Beren (belemmeringen) op de weg worden getriggerd.

Heb je interesse, zoek dan contact. Je bent van harte welkom!Noloc keurmerk

Contact

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht