Loopbaanadvies

Frank Kuijper Loopbaanadvies heeft ervaring met werknemers die iets willen (of moeten) met hun loopbaan. Dat kan een stap hogerop zijn, of een duurzame stap om te zorgen dat je tot aan je pensioen gezond en met plezier kunt blijven werken. Je kunt dan denken aan alleen ambitie, maar ook aan preventie. Het kan ook een combinatie van beiden zijn. Belangrijk is dat je blijft werken aan jouw eigen duurzame inzetbaarheid en dat je plezier houdt in je werk.

Wie ben ik?

Jouw capaciteiten en interesses

Uitgangspunt in het advies is dat er wordt uitgegaan van jouw wensen en mogelijkheden. Dat doen we aan de hand van gesprekken en wanneer handig nader onderzoek, zoals een geschiktheidsonderzoek, loopbaanonderzoek of beroepskeuzetest. Er wordt daarbij gebruikt gemaakt van testmateriaal van LDC, Icares en Meurs. Welke onderzoeken je volgt, is voor iedereen verschillend. Je krijgt een goed beeld van de functie-eisen en de mogelijkheden van het beroep van je keuze.

Welke loopbaanvragen kunnen er eigenlijk spelen?

Dat kan heel breed zijn. Bijvoorbeeld gezondheidsproblemen (denk aan langdurige uitval vanwege ziekte, risico van verlies van werk na 2 jaar arbeidsongeschiktheid), privé omstandigheden (partner, kinderen, ouders, etc), verlies van werk of de dreiging daarvan, reorganisaties, etc.

En in andere gevallen gaat het om het maken van carrièrestappen. Daarbij wordt vaak de fout gemaakt dit niet goed te overdenken. Men kiest een bepaalde opleiding met de gedachte dat het dan wel gaat lukken. Bedenk daarbij ook dat een advies vanuit een opleider altijd een commerciële achtergrond heeft…. Dat kan je volledig op het verkeerde been zetten.

In veel gevallen (>> 50%) gaat het zo dus niet lukken. Wordt er niet de tijd genomen om allerlei zaken vooraf grondig uit te zoeken dan leidt dat tot teleurstellingen, frustraties, weggooien van kostbare tijd en het verlies van veel geld aan kosten van opleidingen.

Om welke zaken gaat het dan?
Dat kan zijn: Heb ik wel de juiste competenties voor de stap die ik wil maken? Heb ik wel het juiste capaciteitenniveau voor deze beoogde carrièrestap (en opleiding)? Heb ik eigenlijk wel een goed beeld van de functie waar ik naar toe wil? En van het soort bedrijf of bedrijfstak waar ik naar toe wil? Heb ik wel een goed beeld van de opleiding die ik wil gaan volgen? Van de kosten, locaties, lestijden, studieduur en tijd. Weet ik eigenlijk überhaupt wel wat er bij mij past? Wat ik echt leuk vind en niet? En wat ik bij mijzelf kan ontwikkelen en wat niet? En wat heeft dat voor gevolgen? Heb ik wel een goed zelfbeeld of zijn er misschien blinde vlekken die ik niet zie? Wat zijn de lichamelijke en geestelijke risico’s van de stap, heb ik daar beeld van (risico op stress bijvoorbeeld?). Weet ik überhaupt wel wat de beste manier is om te solliciteren? Is mijn CV wel goed? Hoe maak ik een goed LinkedIn profiel? Wat kan ik daar eigenlijk allemaal mee? Weet ik wel of ik onder een cao kom en wat zijn de gevolgen als ik wissel van cao? Wat zijn de gevolgen voor mijn pensioen? Als ik voor mijzelf wil beginnen heb ik dan wel de juiste ondernemersvaardigheden? Kan ik mijzelf wel verzekeren?
Hoe kijkt het thuisfront er eigenlijk tegenaan? Heb ik dat wel goed doorgesproken met mijn partner? Heb ik mijn plan wel goed doorgenomen met mijn werkgever? Misschien denk ik dat er geen kansen liggen maar zie ik die over het hoofd?
En ga zo maar door….
Essentiële vragen die je niet kunt negeren. Doe je dat wel dan wordt een beoogde carrièrestap of switch in de loopbaan meer een gok dan iets wat goed doordacht is…

Rol werkgever

De rol van je werkgever kan ook belangrijk zijn hierin. Het kan goed zijn, als dat wenselijk is, dat de werkgever ook aanwezig is in een bepaalde fase van het traject. Vooral wanneer je jouw mogelijkheden binnen het bedrijf wilt gaan verkennen. Of de werkgever überhaupt een rol gaat spelen in het traject wordt altijd goed afgetast in een traject. Het blijft maatwerk.

Ontwikkelingsplan

Uiteindelijk wordt jouw stap (indien gewenst in het traject) verwoord in een plan. Dat noemen wij een IOP (Individueel Ontwikkelingsplan). Voor zover mogelijk en handig stellen we dat samen op met je werkgever. Wat de uitvoering van jouw plan je gaat kosten is dan allemaal helder voor je. In sommige gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van subsidiepotjes. In veel gevallen is ook jouw werkgever bereid te investeren, zeker wanneer het ook in zijn belang is.

Desgewenst kan Frank Kuijper Loopbaanadvies jou ook begeleiden tijdens de uitvoering van jouw IOP.

Schoolverlaters

Noloc keurmerkVoor veel schoolverlaters is het maken van keuzes voor een MBO/HBO of universitaire opleiding een lastige. Immers bepaal je daar mee ook al de kaders voor jouw latere beroepsveld. Een verkeerde keuze kan je veel geld kosten. En tijd.

Eigenlijk is het handiger te gaan nadenken en te gaan onderzoeken van wat bij je past en wat je leuk vindt. En dan pas daarna een keuze te maken voor de vervolgscholing.

Een beroepskeuzeonderzoek (Icares Professional) kan je veel zicht geven hierop. En jou helpen met het maken van de juiste keuzes.